aloldal fejléckép

2022 Évi Barna és Fekete Öves Vizsga

A barna és a fekete övesek délután fél öttől fél kilencig edzettek, de előző héten is minden délután volt egy kétórás edzés. A vizsgára való felkészülést shihan Kozma Erzsébet és shihan Szabó Károly irányította. Együtt javították, csiszolták a mozdulatokat, pontosították, értelmezték a jelentésüket.

                    A barna öves (3-1kyu) vizsgára heten jelentkeztek. Mindannyian hat-tíz éve a „PEST-BUDAI” SKC tagjai, négyen versenyzők, stílus EB és VB helyezettek, bajnokok.
Szabó Károly shihan általánosan és egyénileg is értékelte a vizsgázók teljesítményét. Nagyra értékelte, hogy ők a délelőtti edzéseken is tevékenyen részt vettek, segítették az alacsonyabb fokozatúak felkészülését és ebéd után a strandon is vigyáztak rájuk. Délután, a saját edzésükön teljes erőbedobással dolgoztak, így az övvizsgán mindhárom technikai részt kimagaslóan teljesítették.

DAN vizsga 1- 3!
A vizsgára 3 fő jelentkezett, akik megfeleltek a kiírt feltételeknek:
2. Danra Juhász Bernadett TENSHOKU KSE
                Füstöss Csaba „PEST-BUDAI” SKC
3. Danra Diószegi Bence „PEST-BUDAI” SKC
Mindhárman kiváló versenyzők voltak, ketten tagjai a magyar felnőtt válogatottnak. Valamennyien edzői végzettséggel rendelkeznek, egyesületükben edzéseket tartanak és saját csoportjuk is van. A vizsga megkezdése előtt Kozma Erzsébet Shihan köszöntötte a vizsgázókat. Elmondta, hogy a vizsgabizottság elfogadta  mindhármuk szakdolgozatát. A mai napon a három blokkból álló technikai részből (ami több kisebb részből áll) és a végén egy erőnléti blokkból kell vizsgázniuk. Felhívta a figyelmet, hogy a nagy hőség ellenére végig kell csinálniuk a teljes vizsgaanyagot. Pihenésre csak az egyes egyéni feladatok között lesz lehetőség. Ezután elkezdődött a technikai rész:
I. KIHON: A technikák és kombinációk egymásra épülve, egyre nehezebb, összetettebb, kombinatívabb formában jelentek meg. A kihonon belül öt technikai rész volt. Mindegyik blokkban voltak "meglepetés" elemek, amik váratlanságukkal fokozták a vizsga nehézségét.
II. KATA: A formagyakorlat blokk három részből állt.
1. Shitei: a vizsgázóknak valamennyi Heian katát meg kellett csinálni együtt, majd egyet-egyet külön-külön is.
2. Sentei: a megadott csoportokból mindegyik vizsgázó választott hármat, amit egymást váltva mutattak be.
3. Tokui kata: következett, aminek bemutatása után a vizsgázó a másik két vizsgázó segítségével megcsinálta a bunkait. A bunkai-ok során megmutatták a katában lévő technikák megértését és alkalmazását.
III. KUMITE: Ez a blokk öt részből állt. Mind a formai küzdelmekben, mind a szabadküzdelmekben mindenki dolgozott mindenkivel.
IV. ERŐNLÉT: A vizsgát egy 20 perces erőnléti feladatsor zárta, amivel a jelöltek a testi képességeik mellett megmutatták kitartásukat, lelki erejüket is.

A dan vizsga értékelése:
A vizsga befejeztével a Mesterek összeültek és értékelték a vizsgázók teljesítményét, majd ismertették az eredményt. Először általános értékelés következett. Zsana Shihan elmondta, hogy a vizsgázók kimagasló felkészültségről fizikai, szellemi és lelkierőről tettek tanúbizonyságot. Amellett, hogy részt vettek a kyusok felkészítésében, és a strandon is felügyelték őket, saját vizsgájukon a gyakorlatrészek közötti néhány perces pihenőn kívül végig dolgoztak. Ebben a nagy hőségben is képesek voltak óriási többletenergiákat mozgósítani, hogy a feladatokat szinte hiba nélkül teljesítsék. A két Mester név szerint is értékelte a vizsgázók munkáját. Ezután sor került a diplomák kiosztására, a jól megérdemelt magasabb fokozat bejelentésére, ami bizonyítja, hogy a vizsgázók egy magasabb szintre léptek.
A vizsga felszabadult, kötetlen beszélgetéssel és vacsorával zárult.

Sikeres vizsgát tettek:

Helmle Zsombor 3 kyu barna öv, 1 széles ezüst csík
Schiller Máté 3 kyu barna öv, 1 széles ezüst csík
Altorjai Antal 2 kyu barna öv, 2 széles ezüst csík
Dóbé Lajos 2 kyu barna öv, 2 széles ezüst csík
Helmle Csaba 2 kyu barna öv, 2 széles ezüst csík
Módos Katalin 1 kyu barna öv, 3 széles ezüst csík
Murányi Roland 1 kyu barna öv, 3 széles ezüst csík
Juhász Bernadett 2 dan fekete, 2 dan
Füstöss Csaba 2 dan fekete, 2 dan
Diószegi Bence 3 dan fekete, 3 dan

Keresés cikkekben


Friss hírek és események

Válassz Sportot Újbudán! 2024

Többezer gyermek és családjaik látogattak el szeptember 7-én a Sport11-be, ahol az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. immáron tizenharmadik alkalommal megrendezésre került, "Válassz Sportot Újbudán" nevet viselő éves eseménye zajlott. bővebben...


2024.06.24-28. Edzőtábor és Övvizsga

A Shihan Kozma Erzsébet által vezetett táboron összesen 44 karatéka vett részt. Az alapos felkészítésnek köszönhetően a 38 vizsgára jelentkezőből 38-an vehették át a következő fokozatukat! bővebben...


Pestbudások a Fővárosi Szabadidő Darts Kupán

A Fővárosi Szabadidő Kupa sorozat keretében új sportág mutatkozott be a hétvégén. A dart’s verseny keretében a 15 tagszervezetünk 24 csapatának 43 női és 53 férfi versenyzője teljesítette a versenyt, melyben a 3 nyíllal kellett a bullra dobni. A második körben pedig minél kevesebb nyíllal kellett a 501-et nullára fogyasztani, szimpla kiszállóval. bővebben...


Következő hír → 2022.06.16-19. Edzőtábor és…