aloldal fejléckép

XIII. SKDUN Európa Bajnokság és Európa Kupa Debrecen 2024.04.12-14.

9 Pestbudás Érem az SKDUN Európa Bajnokságon!

2024.04.12 és 14. között Debrecen adott otthont a XIII. SKDUN Shotokan Karate Európa Bajnokság és Európa Kupának, melyen 20 ország 1020 versenyzője mérhette össze tudását.


               Az esemény megnyitóján megjelent Kósa Lajos országgyűlési képviselő, Dr. Mészáros János a Magyar Karate Szakszövetség elnöke, Szabó Gabriella olimpiai és világbajnok román atléta, volt ifjúsági és sportminiszter, valamint Aurel Patru az SKDUN Világszövetség elnöke. Külön ki kell emeljük Shihan Juhász Ferencet, aki a világszövetség égisze alatt összefogta a Magyar shotokan szövetségeket, alappillérként megteremtve a hazai rendezés lehetőségét. Továbbá köszönjük Tímár Zoltán és Őri Krisztián mestereknek akik gerincét képezték a teljes Magyar csapat igazgatásának a nevezések intézésétől a csarnokban való helyek biztosításáig mindenben.

               Jól indult számunkra a verseny, mert egyből az első napon az első kumitésünk magabiztosan nyerte a kategóriáját. Altorjai Antal Cápa állhatott a dobogó legfelső fokára és örvendeztethette meg a közönséget a Magyar himnusszal. Ezzel nem ért véget a veteránjaink menetelése, mert nem sokkal később ezüstéremesek lettek a csapatversenyben, vagyis Cápa mellé Dóbé Lajos is dobogóra állhatott akinek ez volt élete második versenye.

               A versenynap számunkra még nem ért véget, hiszen kadettjeink egymás után léptek tatamira kihon ippon és ippon shobu kumite versenyszámokban. Fiataljaink jól szerepeltek. Espinosa Benco Ignacio - Nacho az ezüstérmet söpörte be, amíg Altorjai Koppány ugyanebben a kategóriában bronzérmes lett. Kovács Egon, Kovács Iván, Tóth Soma, Molnár Erik, Neer Sarolta, Stankovics Anna és Helmle Zsombor is nagyon szépen versenyeztek. Nekik ez volt az első nagyobb nemzetközi megmérettetésük mely akkora lökést adott, hogy már most gőzerővel az októberi Szlovéniában megrendezésre kerülő világbajnokságra koncentrálnak. Többjüknek ugyan nem, de voltak, akiknek ez volt az első nagyobb nemzetközi megmérettetésük, akik mind-mind remekül helyt álltak, még ha el is maradt számukra az éremszerzés.

               Vasárnap a magasabb fokozatú juniorok és a felnőttek csaptak össze. A Pestbudásokat Módos Kata képviselte aki az 5! nevezett versenyszámából 4-et éremre is váltott. Az egyéniek közül Sanbon Shobuban ezüstérmet szerzett míg Ippon Shobuban bronzérmes lett. Nem maradt sok idő felocsúdni, mert következtek a csapatszámok. Kati a junior női csapattal és a felnőtt mixed csapattal is bronzérmes lett. 

               A csapat otthoni felkészülését Shihan Kozma Ezsébet vezette, amíg a helyszínen Diószegi Bence és Füstöss Csaba mesterek igazgatták, valamint segítettek a teljes Magyar különítmény összehangolásában, legyen szó adminisztrációs helyreigazításokról, vagy a csapatok összeállításáról. 

Ezúton is gratulálunk a csapatnak és köszönjük szépen mindenkinek aki bármilyen szinten hozzájárult a sikerhez!

Egyéni eredmények:

v.szám szabályr. versenyző csoport eredmény
kumite Ippon Shobu Altorjai Antal Európa bajnokság - Ippon Shobu Veteran 1
kumite Ippon Shobu Altorjai Antal Európa bajnokság - Ippon Shobu Veteran Csapat 2
kumite Ippon Shobu Dóbé Lajos Európa bajnokság - Ippon Shobu Veteran Csapat 2
kumite Ippon Shobu Módos Katalin Európa bajnokság - Sanbon Shobu Junior 2
kumite Ippon Shobu Módos Katalin Európa bajnokság - Ippon Shobu Junior 3
kumite Ippon Shobu Módos Katalin Európa bajnokság - Ippon Shobu Junior Női Csapat 3
kumite Ippon Shobu Módos Katalin Európa bajnokság - Ippon Shobu Felnőtt Mixed Csapat 3
kumite Ippon Shobu Espinosa Benco Ignacio Európa kupa - Ippon Shobu Cadet 2
kumite Ippon Shobu Altorjai Koppány Európa kupa - Ippon Shobu Cadet 3
kumite Ippon Shobu Helmle Zsombor Európa bajnokság - Ippon Shobu Junior 6
kumite Ippon Shobu Helmle Zsombor Európa bajnokság - Ippon Shobu Junior 6
kumite Ippon Shobu Kovács Egon Európa kupa - Ippon Shobu Kumite 6
kata Ippon Shobu Molnár Erik Európa kupa - Kata 4
kumite Ippon Shobu Molnár Erik Európa kupa - Kihon Ippon Kumite 6
kumite Ippon Shobu Kovács Iván Európa kupa - Kihon Ippon Kumite 6
kumite Ippon Shobu Kovács Iván Európa kupa - Ippon Shobu Kumite 6
kumite Ippon Shobu Tóth Soma Európa kupa - Ippon Shobu Kumite 6
kumite Ippon Shobu Stankovics Anna Európa kupa - Kihon Ippon Kumite 6
kumite Ippon Shobu Stankovics Anna Európa kupa - Ippon Shobu Kumite 6

Keresés cikkekben


Friss hírek és események

2024.06.24-28. Edzőtábor és Övvizsga

A Shihan Kozma Erzsébet által vezetett táboron összesen 44 karatéka vett részt. Az alapos felkészítésnek köszönhetően a 38 vizsgára jelentkezőből 38-an vehették át a következő fokozatukat! bővebben...


Pestbudások a Fővárosi Szabadidő Darts Kupán

A Fővárosi Szabadidő Kupa sorozat keretében új sportág mutatkozott be a hétvégén. A dart’s verseny keretében a 15 tagszervezetünk 24 csapatának 43 női és 53 férfi versenyzője teljesítette a versenyt, melyben a 3 nyíllal kellett a bullra dobni. A második körben pedig minél kevesebb nyíllal kellett a 501-et nullára fogyasztani, szimpla kiszállóval. bővebben...


Pestbudások a BSZSZ Tollaslabda Kupán

A Pest-Budai SKC előszeretettel látogatja a Budapesti Szabadidősport Szövetség rendezvényeit ahol a különböző sportágak mozgásformáinak gyakorlása mellett, a jó hangulat is mindig adott. bővebben...


Következő hír → Pestbudás Éremeső a Sziget Kupán