aloldal fejléckép

Értékes Érmek a 2023-as WKF Karate Diákolimpiáról

Ismét sikeresen szerepelt egyesületünk a WKF Diákolimpián!

Idén 27. alkalommal rendezte meg a Magyar Diáksport Szövetséggel karöltve a Magyar Karate Szakszövetség a minden karatestílust magába foglaló WKF versenyszabályokon alapuló Diákolmpiát, melyre több, mint 600 nevezés érkezett, amihez egyesületünk kilenccel járult hozzá.

          8 versenyzőnk mérettette meg magát a versenyen összesen 9 nevezést leadva. Mindenki indult kumitében, valmint Molnár Erik katával is öregbítette a Pestbudások hírnevét. 

          Szokásos módon a megnyitó után a formagyakorlatokkal kezdődött a verseny. Erik egyből az 1-es tatami első csoportjában szerepelt. 5-0-val nyerte meg az első kört. A második fordulóban ugyan alul maradt, de mivel ellenfele nyerte a kategóriát automatikusan kvalifikálta Eriket a vígaszágra amit meg is nyert 5-0 arányban ezzel megszerezve egyesületünknek az első érmet.

          A kumite versenyszámok délután kezdődtek. Molnár Erik itt is kiemelkedően szerepelt, sorban búcsúztatva a nagy klubbok versenyzőit. Hiba nélkül menetelt egészen a döntőig, ahol egyik versenyzőnek se sikerült pontot szerezni, ezért bírói döntéssel, éppen csak lecsúszva az aranyról, a szintén szépen csillogó ezüstérmmel térhetett haza.

Egyidőben zajlott Tóth Soma kategóriája is. Somi az első két meccsét magas pontkülönbséggel, magabiztosan nyerte, de sajnos nem sikerült a döntőbe kerülnie. A bronzmérközés csak hajszál híján múlott, hogy nem a miénk lett, de így is sikerült egy szép 4. helyet hozni. Kovács Egon is sikeresen kezdte meg a versenyzést, szép karatéval búcsúztatva első kihívóját. Sajnos a második mérközését nem sikerült hoznia. Csapatunkat erősítették továbbá: Kovács Iván, Neer Sarolta, Stankovics Anna, Unger Lili és Helmle Zsombor. Minden indulónk dícséretesen küzdött, kétségtelen, hogy ha úgy folytatják a munkát, mint a versenyre készülve, meglesz az eredménye. Köszönjük a felkészítő edzőknek, Shihan Kozma Erzsébetnek, Sensei Diószegi Bencének és Sensei Füstöss Csabának!
A nap hőse számunkra Erik volt!

Egyéni eredmények:

v.szám szabályr. versenyző csoport eredmény
kata WKF Molnár Erik UP 8-9 Évesek 3
kumite WKF Molnár Erik UP 8-9 Évesek +30kg 2
kumite WKF Tóth Soma UP 8-9 Évesek -30kg 4
kumite WKF Kovács Egon UP 12-13 Évesek +55kg 5

Keresés cikkekben


Friss hírek és események

2023.12.15-16. Edzőtábor és Övvizsga

friss

                                                                                                                                                     bővebben...


Értékes Érmek a 2023-as WKF Karate Diákolimpiáról

Idén 27. alkalommal rendezte meg a Magyar Diáksport Szövetséggel karöltve a Magyar Karate Szakszövetség a minden karatestílust magába foglaló WKF versenyszabályokon alapuló Diákolmpiát, melyre több, mint 600 nevezés érkezett, amihez egyesületünk kilenccel járult hozzá. bővebben...


Következő hír → Ippon Shobu Karate Diákolimpia…