aloldal fejléckép

Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnázium Hírdetménye

Koronavírusra vonatkozó eljárások

Mindenki testi, lelki/mentálhigiénés egészsége a legfontosabb. A járványügyi helyzetre tekintettel, átgondoltuk az iskola mindennapi életét, új eljárásrendet alakítottunk ki. A legfontosabbak:

1. Az iskola területére csak egészséges tanuló, tanár léphet be. A szülők az iskola kapujáig kísérhetik gyermeküket (kivétel az 1. évfolyam), és itt fogadhatják őket a tanítási idő végén. Amennyiben a szülői ügyintézés, megbeszélés személyes jelenlétet igényel, a titkárságon előre egyeztetett időben, maszkban léphetnek az iskola területére. A belépők testhőmérsékletét minden esetben megmérjük.
2. Az iskolakezdéshez minden családtól kérjük, hogy töltsék ki az alábbi linken elérhető egészségügyi adatlapot: 
https://anonfiles.com/VcJdR5S4o9/2020.Edz_sl_t.Nyilatkozat_docx
3. Amennyiben a tanulónál betegség jelei mutatkoznak, egy arra kijelölt helyen elkülönítjük, a szüleit azonnal értesítjük, kérve a tanuló mihamarabbi elvitelét. A gyógyulást orvosi papírral kérjük igazolni.
4. Az épületben több mód is van a belépéskor való azonnali fertőtlenítésre: az ajtókban, illetve az osztályokban kihelyezett fertőtlenítők, érzékeny bőrűek számára az azonnali szappanos kézmosás. Ezt elengedhetetlennek tartjuk, folyamatosan ellenőrizzük.
5. A felesleges találkozások elkerülése végett a folyosók használatát részletesen szabályoztuk, meghatároztuk melyik mosdót melyik tanulócsoport használhatja.
6. Elengedhetetlen, hogy tanulóinknál legyen maszk, amelyet az iskolába belépéskor és a folyósokon is kötelező viselni. Ennek ellenőrzésére is különös figyelmet fordítunk.
7. Az intézmény biztosítja a folyamatos szellőztetést, a tanulóknak minél többszöri szabad levegőn való tartózkodását.
8. Az iskolai tízórai, uzsonna esetleges tárolása csak saját, zárt dobozban lehetséges, ugyanez vonatkozik az otthonról behozott élelmiszerekre is. Kérjük, gondoskodjanak a gyermek számára saját evőeszközről. 
9. Nagy gondot fordítunk a folyamatos fertőtlenítésre: a kilincsek, mosdók óránkénti, a padok, iskolai taneszközök naponta fertőtlenítővel történő lemosására.
Ezek betartása közös ügyünk, vigyázzunk magunkra, egymásra!

Keresés cikkekben


Friss hírek és események

2020. 06. 15-18. Edzőtábor és Övvizsga

A tavasszal kialakult vírus helyzet miatt kevesebben kapcsolódtak be az edzésekbe, de így is 34 fő vett részt az edzőtáboron, amit Shihan Kozma Erzsébet vezetett, valamint jelen volt shihan Szabó Károly, az MSKSZ alelnöke is. bővebben...


Következő hír → Figyelem! Nyári programok 2020