aloldal fejléckép

2021 Téli Edztőtábor és Övvizsga

Kedves Szülők! Kedves Karatékák!

2021.12.17 - 2021.12.18 Téli edzőtábor és övvizsga a szokott módon a Bethlen suliban.

Az övvizsga ideje és helye:

2021. december 17.        péntek: 17.00 ó – 19.30 ó.

Bethlen Gábor Általános Iskola és Újreál Gimnázium,

Bp. XI. Bartók Béla út 141.

2021. december 18.        szombat:      9.30 ó.  - 13.00 ó.

Bethlen Gábor Általános Iskola és Újreál Gimnázium,

Bp. XI. Bartók Béla út 141.

Övvizsga:     december 18.   szombat: 13.30 ó.  -  kb.16.ó.

 Övvizsgát az a karateka tehet, aki:

  • megfelel a kivárási feltételeknek
  • részt vesz az edzőtáboron és jól teljesít
  • rendezte a 2021.09.-10.-11-12. havi tanfolyami díját
  • rendelkezik érvényes BUDO PASS-al, amit hoz magával (aki először vizsgázik, a táborban kapja meg)

Az edzőtábor és övvizsga díja: 13.000.- Ft, mely tartalmazza az övet, ill. csíkot zöld övig

Figyelem!

Tekintettel a járványhelyzetre a vizsga zártkörű lesz, de biztosítjuk a felvételeket és azok mindenki számára elérhetővé tételét (fénykép és videó formájában is). 

Megértéseteket kérjük és köszönjük!

 TÁJÉKOZTATÓ

Karate edzőtábor és övvizsga: 

       A tradicionális japán harcművészetekben és a belőlük kialakult küzdősportokban az iskolarendszerhez hasonlóan, a tanulók időnként számot adnak tudásukról.

Az övvizsgák és fokozatok a karatekák tudásszintjét mérik és mutatják. Az edzéseken elsajátított elméleti és gyakorlati ismeretekből vizsgáznak és szereznek tanuló (10-1kyu), majd mester (dan) fokozatokat.

Az övvizsgán a Mester elsősorban a karateka önmagához és az előző vizsgákhoz képest mutatott fejlődését értékeli.

A vizsgákat felkészítő edzőtáborok előzik meg, ahol a karatekák koncentráltan, napi 3-6 órában gyakorolják a vizsgaanyagot. Övvizsgát tenni edzőtábor nélkül nem lehet!

Kivárási idők és fokozatok:

10 éves korig minimum heti 2x1ó edzésidő kell és legalább 3 csíkot kell megszereznie a karatékának ahhoz, hogy a következő övszínre mehessen.

13 éves korig legalább heti 2x1.5 órában kell edzésre járnia és minimum két csíkot kell a karatékának megszereznie, hogy mehessen a következő kyu fokozatra, övszínre (kb. évi 3 vizsga).

15 éves korig több edzésidő és minimum egy csík megszerzése előzi meg az övszín váltást.

16 éves kortól heti több óraszámmal és hosszabb kivárási idővel, vizsgánként kaphat teljes fokozatot a karateka.

A 6. kyu (zöld öv) fokozatnak az eléréséhez (kortól függetlenül) legalább a heti három edzésen való részvétel szükséges.

Az 5. kyu (kék öv) és a fölötti fokozatok anyagának megfelelő szintű elsajátításához és megértéséhez minimum heti három-négy edzés, és/vagy a hétvégi rövid táborokon való részvétel kell.

A sikeres övvizsgákhoz hozzátartoznak az Egyesületet segítő tevékenységek is, pl. a különböző rendezvényeken (VSU, BSZSZ, stb.) való részvétel.

           

Üdvözlettel/Oss:

"PEST-BUDAI" SKC

Keresés cikkekben


Friss hírek és események

2022.08. 13-18. Shotokan Karate Liga (SKL) Központi Edzőtábor

Idén is a velencei ifjúsági táborban tartotta szokásos központi edzőtáborát a Shotokan Karate Liga. Egyesületünk 9 karatékája vett részt rajta. A tábor főszervezője shihan Juhász Ferenc az SKL elnöke volt, aki csapatával óriási munkát fektetett a szervezésbe és lebonyolításba. Köszönjük nekik! bővebben...


2022 Évi Barna és Fekete Öves Vizsga

A barna és a fekete övesek délután fél öttől fél kilencig edzettek, de előző héten is minden délután volt egy kétórás edzés. A vizsgára való felkészülést shihan Kozma Erzsébet és shihan Szabó Károly irányította. Együtt javították, csiszolták a mozdulatokat, pontosították, értelmezték a jelentésüket. bővebben...


2022.04.08-09. Tavaszi Edzőtábor és Övvizsga

Az edzőtábort Shihan Kozma Erzsébet vezette. A vizsgázók felkészülését sempai Diószegi Bence, sempai Füstöss Csaba, Komorowicz Zsuzsi, Helmle Zsombor, Schiller Máté, Altorjai Antal és Horváth-Schindler Tamás segítette. A 6. kyuig kiírt edzőtáboron 44 sportoló vett részt, akik jó hangulatban csinálták végig a felkészülést. bővebben...


50 Éves a Magyar Karate!

A Magyar Karate Szakszövetség Facebook oldalán a karate magyarországi meghonosításának tiszteletére egy rövid filmet készített, melyet a linkre kattintva érhettek el. bővebben...


Következő hír → Pestbudások vették be a bowling…