aloldal fejléckép

Ippon Shobu Karate Diákolimpia 2024.03.23

XIX. Ippon Shobu Diákolimpia Jászberény. A versenyen 33 egyesület 245 versenyzője megközelítőleg 400 nevezést adott le. A hivatalos megnyitón megjelent Pócs János Országgyűlési képviselő, aki beszédében kiemelte a fiatalok jövőjének fontosságát és a sport jelentőségét.

          A Diákolimpiák mindig kiemelt figyelmet érdemelnek a felkészülés során, hiszen azon felül, hogy fontos pontokat hoznak a résztvevőknek és iskoláiknak, remek gyakorlási lehetőség a hazai és nemzetközi ippon shobu és WKF versenyekhez egyaránt. Az idei évben ez különösen igaz, mivel hazánk rendezi április 12-14-én az SKDUN Világszövetség Európa-bajnokságát melyre egyesületünk is gőzerővel készül.
          

          Eredmények tekintetében 7 Pestbudás karatéka mérettete meg magát akik 2 arany, egy ezüst és egy bronzéremmel gazdagították az éremtáblánkat. Kovács Egon és testvére Iván nagyon szép, taktikus küzdelemmel nyerték meg a kategóriáikat.
Molnár Erik ugyan parádésan szerepelt a döntőben kétszer akkora ellenfele ellen, végül egy hajszállal maradt le a dobogó legfelső fokáról. Ugyanebben a kategóriában indult Uzsoki Nimród is akinek ez mindössze a harmadik versenye  volt, de ez kicsit sem hátráltatta abban, hogy elhozza a bronzot. 


Neer Saroltának ez volt a második versenye, melyen katában indult. A fejlődés szemmel látható. Az ötödik helyen végzett.. Altorjai Koppány és Helmle Zsombor kifejezetten keményen küzdöttek és férfiasan helyt álltak, de ezúttal nem sikerült a dobogós helyezés.

Gratulálunk minden versenyzőnknek, valamint felkészítő mestereiknek és további eredményes munkát kívánunk!

Egyéni eredmények:

v.szám szabályr. versenyző csoport eredmény
kumite Ippon Shobu Kovács Iván 10 Éves Haladó 1
kumite Ippon Shobu Kovács Egon 12 Éves Haladó 1
kumite Ippon Shobu Molnár Erik 9 Éves Haladó 2
kumite Ippon Shobu Uzsoki Nimród 9 Éves Haladó 3

Keresés cikkekben


Friss hírek és események

Pestbudások a Fővárosi Szabadidő Darts Kupán

friss

A Fővárosi Szabadidő Kupa sorozat keretében új sportág mutatkozott be a hétvégén. A dart’s verseny keretében a 15 tagszervezetünk 24 csapatának 43 női és 53 férfi versenyzője teljesítette a versenyt, melyben a 3 nyíllal kellett a bullra dobni. A második körben pedig minél kevesebb nyíllal kellett a 501-et nullára fogyasztani, szimpla kiszállóval. bővebben...


Pestbudások a BSZSZ Tollaslabda Kupán

A Pest-Budai SKC előszeretettel látogatja a Budapesti Szabadidősport Szövetség rendezvényeit ahol a különböző sportágak mozgásformáinak gyakorlása mellett, a jó hangulat is mindig adott. bővebben...


Pestbudás Éremeső a Sziget Kupán

2024 Április 6-án Tökölön került megrendezésre a Sziget Kupa - Stílusfüggetlen Gyermek, Ifjúsági és Felnőtt Baráti verseny, melyre összesen 620 nevezés érkezett. Klubbunk számára ez fontos állomás volt az egy héttel később megrendezésre kerülő SKDUN Európa-bajnokságra való felkészülésben. bővebben...


Következő hír → Pestbudás Sikerek a Hódos Imre…