Pest-Budai Shotokan Karate Clubalapítva: 1993

Felsőfokú felvételi többletpontok az érmet szerző versenyzőknek!

Publikálva: 2014. január 15.

Örömmel tájékoztatunk mindenkit, hogy 2014. Január 1-től a karate sportban elért eredményekkel is lehet felsőfokú felvételi többletpontokat szerezni!

Tisztelt Szülők és Sportolóink!

Ettől az évtől kezdve már nem csak azért érdemes a karatékáknak a versenyeken megmérettetni magukat, mert leginkább csak a versenyeken való indulás és eredményes szereplés képes a valódi küzdelemre és az igazi kitartásra felkészíteni, hanem azért is mert eredményes szereplés esetén a gyerekek többletpontokkal rugaszkodhatnak neki a felvételik egyáltalán nem könnyű kihívásainak. Gondoljunk már most a jövőre, és készüljünk fel minél többen a versenyekre! 

Akinek még kicsi a gyermeke, azok számára is fontos lehet ez a lehetőség, mert a felsőfokú felvételi előtti 8 évben szerezett eredményeket fogadják el. Azaz ha egy 10 éves gyermek a diákolimpián vagy a Magyar Bajnokságon érmes lesz, azok számára biztosított a többletpont!

A felsőfokú felvételi eljárásról szóló kormányrendeletet december 29-én módosították. A számunkra fontos változás az, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által elismert, de az Olimpiákon még nem feltétlenül szereplő sportágban szerezett érmekért is jár többletpont. A karate a NOB és a MOB által elismert sportágak egyike.

Milyen versenyek számítanak?

Országos bajnokság esetében felnőtt, vagy felnőtt alatti első utánpótlás korosztály versenyén kell érmet szerezni. Ezek a karate esetében a következőket jelentik:

  • Olimpián, VB-n, EB-n, Karate Diákolimpián szerzett első három helyért többletpont jár:  
    • Olimpia: 50 pont 
    • VB, EB: 30 pont 
    • korosztályos VB, EB: 20 pont 
    • Diákolimpia: 10 pont
  • felnőtt, vagy U21 korosztályban karate országos bajnokságon elért első három helyért 15 többletpont jár.

Ez már vonatkozik az előző nyolc évben elért eredményekre is!

A kormányrendelet pontos szövege itt található : 423/2012. (XII. 29.) Korm. rendelet a felsőoktatási felvételi eljárásról 21. §

Edzéseinkre rendszeresen járó karatékáink továbbra is megfelelő felkészítést kapnak a versenyekre! Soha nem késő! Aki még nem jár versenyekre, itt az idő, hogy elkezdje!

Shihan Kozma Erzsébet